A A A

SEDN

SEDN: Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland

SEDN is onderdeel van het Gezondheidscentrum Hoendiep in Groningen en bevindt zich op Hoendiep 1 in Groningen (hoekje Friesestraatweg). Er is genoeg parkeergelegenheid.

Bij SEDN kunt u medische onderzoeken laten uitvoeren waarvoor u normaal gesproken naar het ziekenhuis zou gaan. Het gaat om röntgenfoto’s en echografie. Iedereen die een verwijsbriefje heeft van zijn huisarts of een andere verwijzer voor een van deze onderzoeken kan hiervoor bij SEDN terecht.

Wat zijn de voordelen van SEDN?

De wachttijden bij SEDN zijn over het algemeen aanzienlijk korter dan in het ziekenhuis. Ook de uitslag kan binnen 24 uur ingezien worden door de verwijzer. De kosten van medische onderzoeken vallen onder het verplichte eigen risico, maar bij SEDN zijn deze kosten aanzienlijk lager dan in het ziekenhuis, zodat u minder hoeft te betalen uit uw eigen risico. De kwaliteit is vergelijkbaar met de zorg in het ziekenhuis, zeker niet minder.

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 050-7440088. Ook is het mogelijk dat uw huisarts direct een afspraak maakt voor u via ZorgDomein.

Huisartsenpraktijk Maring - SEDN