A A A

COPD

Patiënten met chronische longklachten krijgen vaak te maken met de praktijkondersteuner: Paulien Timmer, voorheen Gerda Hendriks.

Zij doet zowel diagnostiek als therapie in de vorm van adviezen en medicatie. Op dit moment zijn er ongeveer 25 mensen met COPD bij haar in zorg, maar het vermoeden is dat een aantal patiënten ten onrechte nog niet is gediagnosticeerd of niet de behandeling krijgt die ze verdienen. Het spreekuur hiervoor wordt daarom in het komende jaar uitgebreid: er zal systematisch aan opsporing en diagnosestelling gedaan gaan worden bij mensen die, op basis van klachten en gebruik van medicatie, verdacht worden van COPD.

Dit betekent dat een aantal mensen zal worden uitgenodigd voor longfunctieonderzoek: ofwel ter bevestiging van de diagnose COPD ofwel ter opsporing daarvan.

Spreekuur COPD

Het spreekuur COPD is in handen van de praktijkondersteuner, in samenwerking met de huisarts. COPD zorg wordt geleverd volgens protocollen van de Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC). Meer informatie hierover vindt u in de op het spreekuur uitgereikte folder van de GHC.